Eveniment în parteneriat ANBPR-APDETIC – Live Tutoring


Astăzi, 27 octombrie 2014, a avut loc la Hotel Royal din București evenimentul în parteneriat ANBPR-APDETIC-Live Tutoring cu titlul Training and Open Tutoring for Active Libraries (T.O.T.A.L.) – a Lesson of Live Learning for Librarians, desfășurat în contextul eSkills for Jobs 2014.

Învățământul la distanță este varianta didactică cea mai flexibilă, care permite mentorilor și cursanților să facă schimb de informații ambi-direcțional fără a se deplasa într-o locație unică. Bibliotecile și bibliotecarii-formatori au potențialul de a educa comunitățile pentru a îmbrățișa noile funcționalități și practici de studiu, cu suportul tehnologiei.

Pornind de la această premisă, partenerii au dezbătut problematica instruirii adulților, cu accent pe noile forme de predare-învăţare și pe noile concepte educaţionale: predare – învăţare – instruire în mediul electronic (e-learning), învăţare pe tot parcursul vieţii (longlife learning – LLP), învăţare folosind tehnologia telefoanelor mobile (m-learning) etc.

Cu aceeași ocazie, Ambasadorul campaniei eSkills for Jobs 2014 în România, Varujan Pambuccian, a prezentat o metodă de învățare inovativă, denumită Live Tutoring, o platformă de învățare complexă ce combină într-un mod armonios metoda training-ului tradițional cu instrumente de eLearning și elemente de tip MOOC (Massive Online Open Courses).

La eveniment au participat membri ai Biroului Executiv și ai Consiliului de Conducere al ANBPR, reprentanții Departamentului Operațional al ANBPR, peste 20 de bibliotecari-formatori activi in domeniul training-ului face to face si al e-learning-ului, precum și evaluatori și coordonatori de formare din rețeaua ANBPR, invitați speciali etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *