Proiectul Te iubește mama! este despre umanitate și responsabilitate


Ca efecte inerente ale migrației, familiile se confruntă astăzi cu o divizare fără precedent, care se reflectă în starea de anxietate și de regres social al copiilor, aflați de multe ori în situații de risc, fiind expuși delicventei și abandonului școlar. Acesta este motivul pentru care proiectul Te iubește mama! propune punerea în dialog a copiilor victime ale fenomenului migrației cu părinții lor plecați la muncă în străinătate folosind infrastructura bibliotecilor publice.

Există deja o implicare consistentă de mai bine de 3 ani a bibliotecilor publice din România în ameliorarea efectelor migrației, ca parte a proiectului Te iubește mama! Este vorba de un proiect pilot la care au aderat  6 județe din România (DJ, GJ, NT, SM, SV și CS).

Beneficiind de infrastructura de comunicare și de tehnologia modernă prezentă acum în biblioteci, partenerii  doresc să extindă, în viitor, activitățile proiectului și să investească în dezvoltarea de noi facilități pentru românii din diaspora.

“Pe viitor, partenerii intenționează să dezvolte o extensie a acestui proiect, prin care să realizeze o platformă de comunicare și asistență pentru <orfanii migrației>, incluzând servicii de consiliere psihologică, ajutor la teme și orientare școlară pentru copii, pe infrastructura bibliotecilor publice, precum și informații legislative, oferte de muncă și asistență în procesul de acomodare în țara de adopție pentru părinții aflați la muncă în străinătate”, a declarat Ioana Crihană, Directorul Executiv al ANBPR pentru TG UNO Italia, principalul program de știri al Televiziunii Naționale din Italia, RAI UNO, reprezentat la București de reputatul jurnalist italian Alessandro Gaeta, care realizează un amplu reportaj pe tema migrației în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *