Future Library INELI Balkans – rețeaua liderilor de biblioteci din Balcani


Cea de-a doua convocare INELI-Balkans va avea loc la Sofia, Bulgaria, în perioada 25-28 noiembrie 2016. Patru zile de schimb de cunoștințe, licitații de idei, exprimare creativă și distracție îi așteaptă pe bibliotecarii inovatori, care au trecut, în această vară, printr-un proces intens de învățare privind designul noilor servicii de bibliotecă.

A doua convocare INELI-Balkans va dezvălui câștigătorii Innovation Awards și va marca începutul a 5 noi Proiecte de Bibliotecă. Mai presus de toate, convocarea va demonstra bogăția de idei de proiecte scalabile și parteneriate angajate pe parcursul unui an de muncă colaborativă, toate acestea fiind stimulate de participarea în rețeaua consolidată a Future Library INELI-Balkans.

Organizată de Future Library, în parteneriat cu Asociația Bibliotecilor din Bulgaria și Fundația Global Libraries Bulgaria, cea de-a doua convocare INELI-Balkans se mândrește cu un program bogat de activități educaționale care au ca scop evidențierea activității și potențialului rețelei. Atenția va fi concentrată pe zecile de servicii de bibliotecă inovatoare, stimulate de apelul de proiecte INELI-Balkans pentru noi servicii de biblioteca: idei originale și planuri eficiente pentru a servi noi audiențe, atingând noi zone de impact, depășind barierele disciplinelor academice și sectoarelor economice și făcând  din biblioteci o parte integrantă a infrastructurii comunității de învățare și a obiectivelor de dezvoltare.

Noile modele de design sunt dovada efectului multiplicator al rețelei ce va fi explorată în relație cu inițiativele existente ale bibliotecilor din Balcani, inițiative precum o academie virtuală privind  imprimarea 3D pentru tineri, servicii pentru agricultori, servicii privind managementul financiar, programe robuste de digitizare, educație pe tot parcursul vieții, scheme de combatere a șomajului în mediul urban și de combatere a izolării rurale, servicii tehnologice noi pentru bibliotecile afectate de dezastre naturale, sau servicii de supraviețuire în caz de război și nu numai. Rețeaua va fi privită din perspectiva capacității sale unice de a colecta resursele bibliotecilor din regiunea balcanică și a le conduce spre noi tipuri de dezvoltare, prin intermediul programelor de training și colaborare.

Ne așteptăm ca această convocare din luna noiembrie să fie o experiență captivantă. Cursul de e-learning al INELI-Balkans va fi reaccesat, iar sesiunile interactive de evaluare a impactului și susținerii  rețelei vor furniza perspective noi membrilor rețelei Future Library. Programul include o încântătoare vizită de studiu la Muzeiko, cel mai cunoscut și ultramodern muzeu și spațiu de învățare pentru copii din Sofia, și prezentări ale inovațiilor din domeniul bibliotecilor, precum noua Bibliotecă Varna, Asociația Centrelor pentru Comunități Inovatoare și proiectul Biblioteci Pentru Toți. În centrul atenției va fi Ceremonia de decernare a premiilor Innovation Awards, pe parcursul căreia se vor anunța cei 5 câștigători ai noilor proiecte pentru biblioteci.

Alimentate de o gândire inovatoare, prin reînnoirea și confirmarea angajamentelor asumate, privind dezvoltarea unui mediu conectat la rețele, participanții inovatori din cadrul Future Library INELI-Balkans se vor aduna din nou, de această dată privind înapoi la un an de realizări, pentru a reafirma legăturile și pentru a celebra puterea rețelei bibliotecii de a aduce în prim-plan productivitatea și creativitatea sud-est-europeană.

Future Library, prin intermediul Rețelei Internaționale a Inovatorilor de Bibliotecă din Țările Emergente din zona Balcanilor  (INELI-Balkans), aduce la un loc lideri și profesioniși în domeniul bibliotecilor din 11 țări, încurajându-i prin formare, networking și premii pentru inovare, să facă schimb de cunoștințe, să colaboreze și să experimenteze noi servicii.

INELI-Balkans este un proiect Future Library susținut de Fundația Bill & Melinda Gates.

Parteneri INELI-Balkans
Libraries For Everyone – LIFE
Sponsori INELI-Balkans
Google, Press Reader

INELI-Balkans Sofia Convening Partners
Bulgarian Library and Information Association
Global Libraries Foundation Bulgaria

Video de promovare INELI-Balkans:https://youtu.be/ldUUAihYsQM

Sursa: INELI-Balkans

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *