Întâlnire comună biblioteci – muzee la Ministerul Culturii


Astăzi, 19 Decembrie 2019, Ministerul Culturii a găzduit prima întâlnire a grupului de lucru biblioteci-muzee pe tema problematicii salariale aplicabile acestor două categorii de instituții culturale, în acord cu Anexa a III-a din Legea cadru nr. 153/2017, conform OMC nr. 3229 din 17.12.2009.

La întâlnire au luat parte Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu, reprezentanții Ministerului Culturii, Violeta Ciobanu și Constantin Paul Lucian, reprezentanții Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România – Sorina Stanca și Gheorghe-Gabriel Cărăbuș, și reprezentanții Rețelei Naționale a Muzeelor din România – Ciprian Stefan, Corina Bejinariu și Valer Rus.

Discuțiile la nivel înalt au avut ca subiect soluțiile privind echilibrarea schemei salariale a angajaților din biblioteci, muzee și instituții de spectacol, urmărindu-se realizarea unui document comun, care să analizeze impactul financiar la nivel național și județean al implementării unei grile salariale îmbunătățite.

Conducerea la vârf a Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România a fost invitată să facă propuneri privind forma finală a documentului de fundamentare privind propunerilor de modificări salariale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *