Întâlnire online a partenerilor în contextul implementării proiectului NEDLib – Competențe digitale și alfabetizare informațională pentru bibliotecari


Parteneri organizaționali din 5 țări europene (Bulgaria, Grecia, Portugalia, Lituania și România) au decis să-și unească eforturile și expertiza în contextul proiectului NEDLib – Competențe digitale și alfabetizare informațională pentru bibliotecari, finanțat în cadrul programului Erasmus+, KA220-ADU – Parteneriate de cooperare în domeniul educației adulților.

Scopul proiectului vizează schimbul de cunoștințe și dezvoltarea de conținut educațional (teoretic și practic) privind 4 domenii tematice principale: Alfabetizare informațională, Alfabetizare media, Dezinformare și combaterea știrilor false, Gamificare în biblioteci.

Conținutul de învățare produs va fi accesibil în mod gratuit și va putea fi utilizat de o gamă largă de părți interesate: profesori, bibliotecari, cetățeni, studenți, jurnaliști și specialiști media. Platforma de e-learning în domeniul media și conexe ce va sta la baza activităților de instruire naționale și transnaționale. va include o serie de sarcini practice special create, care se bazează pe aplicarea unor abordări educaționale inovatoare în domeniul educației adulților.

În felul acesta, partenerii doresc să stimuleze interesul pentru învățare și experimentare în zona media, făcând acest proces formativ mai atractiv pentru persoanele din toate categoriile de vârstă. Mecanismul de proiect prevede selectarea de biblioteci și bibliotecari-cheie cu experiență din fiecare țară parteneră, care vor avea rolul de a răspândi cunoștințele dobândite în cadrul proiectului NEDLib către un grup mai larg de bibliotecari și utilizatori ai serviciilor de bibliotecă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *