Intersecții culturale între România și Norvegia


Mobilitatea România-Norvegia cu titlul Repunerea patrimoniului intangibil al minorităților în circuitul cultural prin educație media și gaming, cu participarea promotorilor culturali din România și Norvegia, derulat in parteneriat cu Asociația Rețeaua de Cultură, ANBPR, New Amigos și ADER, a generat pentru fiecare dintre parteneri oportunităţi inedite de colaborare în domeniul culturii.

Atât în România, cât și în Norvegia, promotorii culturali sunt nevoiți să gestioneze un volum uriaș de informaţii de interes cultural disponibile online, să creeze evenimente inedite pentru audiențele specifice, să conducă dezbateri și mese rotunde pe teme de actualitate. Toate acestea s-au mutat online, iar instrumentele de comunicare s-au rafinat si s-au adaptat comunicării prin canalele new-media.

Este din ce în ce mai evident că, în special în ultimii ani, consumatorii de produse culturale decid, de multe ori, calitatea operelor sau a evenimentelor culturale după experiențele online legate de acestea. În ceea ce privește penetrarea gaming-ului în cultură, În Norvegia există o experiență consistentă în utilizarea jocurilor, fizice și online, în facilitarea educației culturale. Din nefericire, în România, această practică este încă incipientă, dar are resursele să genereze o dinamică mai bună a fenomenului cultural în perspectivă.

Pe fondul unui interes din ce în ce mai mare al publicului pentru instrumentele de comunicare bazate pe Internet, promotorii culturali din  România și Norvegia reuniți la București au decis să-și intensifice comunicarea în mediul online, în special pe rețelele sociale, și să dezvolte inițiative de proiecte pornind de la nevoile reale de comunicare ale audiențelor lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *