La mulţi ani tuturor bibliotecarilor români


Am intrat într-o săptămână plină cu evenimente care marchează bucuria de a fi bibliotecar.

Am biruit împreună în lupta de a ne face simţiţi ca breaslă! Nu întâmplător e şi un sfânt alături de noi, simbolizând biruinţa. Este Ziua noastră, a Bibliotecarului din România!

Aşa cum ne stă bine, noi, bibliotecarii români sărbătorim acest lucru, ca şi în poveştile noastre tradiţionale, mai multe zile la rând. Şi în jocul acestei bucurii naţionale îi prindem şi pe toţi cei din jurul nostru, înscrişi sau nu la bibliotecă.

Toţi bibliotecarii şi toate bibliotecile lor primesc în sărbătoare zilele care urmează şi oferă, fiecare după putere, bucurie şi sporesc lumina celor din jur. De la Biblioteca Naţională a României care s-a mutat în casă nouă şi până la bibliotecile comunale şi şcolare de pretutindeni, toţi cei care simt că aparţin acestei bresle primesc cu zâmbetul pe buze utilizatorii şi le oferă dincolo de sprijin în informare şi asistenţă, ceva ce ne dorim să simţim mai des: bucuria de a fi Bibliotecarul lor.

ANBPR le mulţumeşte tuturor membrilor săi pentru susţinerea pe care au acordat-o Asociaţiei şi pe care continuă s-o acorde. Ziua Bibliotecarului din România a devenit realitate, pentru că voi, membrii Asociaţiei noastre, aţi fost împreună, Asociaţia de care breasla are nevoie. Ziua noastră reprezintă şi simbolul unităţii noastre. Indiferent de publicul pe care îl avem cu toţii, în biblioteci publice, şcoli, licee, universităţi, instituţii şi organizaţii diverse, cel ce serveşte şi pune în mişcare ideea este Bibliotecarul.

În această săptămână plină de evenimente, Conferinţa ANBPR BiblioPublica, care se desfăşoară în zilele de 26-27 aprilie la Biblioteca Jud. Mureş este evenimentul, devenit tradiţie, în cadrul căruia toţi cei care sunt bibliotecari sau sunt interesaţi de viaţa noastră, a bibliotecarilor, se întâlnesc.

La mulţi ani, tuturor bibliotecarilor români!

Această intrare a fost publicată în știri . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *