Lansarea Alianței Digitale pentru România


Astăzi, 26 Martie , a avut loc, la Centrul de Conferințe al INSEE, evenimentul de lansare a Alianței Digitale și a Campaniei Hai pe net! 2012.

În prezența a numeroși demnitari, între care Ministrul Comunicațiilor Răzvan Mustea-Șerban, reprezentantul Comisiei Europene în România, Nicolae Idu, Cristian Alexandrescu (MECTS), Campionul Digital pentru România, Paul-Andre Baran (Director Program Biblionet), s-au adus în discuție principalele obiective ale Alianței Digitale, precum și acțiunile concrete în care aceasta este implicată. Între proiectele cele mai relevante din agenda ADpR se numără Hai pe Net! 2012 și e-Skills Week.

“Astăzi, jumătate din România este conectată la lumea largă. Din păcate, cealaltă jumătate este deconectată, este uitată de lume. Trebuie să facem cumva să aducem cele două Românii la un numitor comun. Avem zone cu ultra-viteză a conexiunilor la internet, avem programatori ultra-performanţi, avem chiar hackeri super-specializaţi, dar în acelaşi timp prea mulţi români pentru care internetul este încă un OZN. Aceşti oameni şi-ar putea găsi o afacere, o slujbă dacă ar şti unde să caute informaţia necesară şi cum să o folosească după ce au găsit-o. Prea puţini cetăţeni folosesc astăzi serviciile online oferite de mediul public sau privat. Statul român oferă astăzi, din păcate, prea puţine servicii online cetăţenilor săi. Aici nu mă refer la site-uri sau portaluri statice care oferă doar informaţii ne natură descriptivă, ci la servicii care într-adevăr să le facă oamenilor viaţa mai uşoară. Internetul nu cunoaşte graniţe, dar pieţele online sunt încă separate de foarte multe discrepanţe şi bariere”, a declarat Ministrul Comunicaţiilor, în alocuțiunea sa din deschiderea evenimentului.

Alianța Digitală pentru România reunește, până în prezent, alături de MCSI, o serie de reprezentanți ai societăţii civile și ai mediului de business, între care ADSI, Fundația EOS România, Asociația Producătorilor și Distribuitorilor de Echipamente de Tehnologia Informației și Comunicațiilor – APDETIC, Asociația Pro Support, Fundația International Research & Exchange Board INC – IREX, Asociația TechSoup, Asociația Societatea Internet – Internet Society Chapter, Asociația IAB Romania, Asociația Natională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România – ANBPR, SIVECO România etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *