Lansare Guguță la Iași


Majoritatea dintre Dumneavoastră ştiţi că, încă de prin 1966, v-am supus atenţiei un scriitor de excepţie din Basarabia – Spiridon Vangheli, cel care, pe drept cuvânt, poate fi numit şi cel mai mare scriitor român în viaţă pentru copii.

Majoritatea l-aţi descoperit apoi pe Guguţă şi pe Ciuboţel, după cum v-aţi şi cutremurat de chinurile copiilor în cătuşele Siberiei, dacă e să mă refer la principalele achiziţii făcute prin intermediul Fundaţiei Culturale “G. T. Kirileanu”.

Până în această vară, cărţile lui Spiridon Vangheli s-au întâlnit cu cititorii copii doar graţie nouă, bibliotecilor publice.
Iată însă că sâmbăta aceasta (15 iunie, ora 11) va avea loc la Iaşi o lansare-eveniment. Pentru prima oară, Guguţă, în hainele de gală ale unei edituri din România, traversează Prutul pentru a fi prezent deopotrivă, în librării şi în biblioteci.

Editura Doxologia (Director – Cătălin Jeckel) şi-a asumat această răspundere (şi, deopotrivă, onoare), iar evenimentul este unul cu adevărat important în lumea literelor şi cărţilor româneşti: după ce a colindat prin vreo 60 de ţări, în veşmântul a circa 40 de limbi, iată, Guguţă ajunge în vatra Carpaţilor, la care părintele său a tot visat încă dinainte de 1989…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *