Mobilitate Erasmus+ în domeniul învățării transformaționale la Zagreb


În contextul programului Erasmus+, Acţiunea Cheie 1, Educaţia Adulţilor, cu titlul „Competențe tehnologice privind designul de produs și producția asistată pentru creșterea performanțelor creative ale angajaților resursă din makerspace-urile din biblioteci”, organizația Isoropia din Zagreb, Croația, a acceptat rolul de organizaţie de primire pentru 3 angajaţi și voluntari din cadrul ANBPR şi Bibliotecii Judeţene “Panait Istrati” Brăila. Cei trei participanți au avut oportunitatea de a participa, în perioada 26-30 octombrie 2019, la cursul cu titlul “Explorați creând spații de învățare transformatoare”.

Aparținând inițiativelor Erasmus+ de educație a adulților, această mobilitate a favorizat deprinderea de noi competențe în domeniul învățarii transformaționale.

Scopul principal al misiunii de formare a fost acela de a echipa angajații și voluntarii adulți cu competențe de a înțelege și aplica metode inovatoare de predare/învățare și identificarea de moduri inedite de transfer de cunoștințe.

Activitatea intitulată Explorați creând spații de învățare transformatoare, desfășurată în Zagreb, Croația, în perioada 26 – 30 octombrie 2019, a fost susținută de Jasenka Gojšić, facilitator al învățării transformaționale, director Isoropia.

Acțiunea a făcut parte din Mobilitatea 5 a proiectului Competențe tehnologice privind designul de produs și producția asistată pentru creșterea performanțelor creative ale angajaților-resursă din makerspace-urile din biblioteci, finanțat de Uniunea Europeană privind mobilitatea personalului pentru educația adulților, identificat cu Contract Nr. 2018-1-RO01-KA104-048 065. Au participat Sorina Stanca – președinte ANBPR, voluntar ANBPR și director Biblioteca Județeană Octavian Goga din Cluj; Ioana Crihană – director executiv ANBPR și Teodora Soare – redactor Biblioteca Județeană Panait Istrati Brăila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *