O nouă rundă de recrutare pentru deschiderea de cluburi de programare și robotică CODE Kids


Fundația Progress lansează o nouă rundă de recrutare pentru deschiderea de cluburi de programare și robotică gratuite CODE Kids. Biblioteci, școli și organizații non-profit din întreaga țară sunt invitate să aplice la programul CODE Kids – Programează viitorul comunității tale dezvoltat de Fundația Progress, care are ca scop crearea unei mișcări de Coding și STEM în care copii, adolescenți, bibliotecari, profesori și activiști din mediul rural și urban mic își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin, prin rezolvarea unor teme digitale și creative. Principalul partener al proiectului este Romanian-American Foundation.  

Astfel, bibliotecari, profesori sau activiști din întreaga țară pot deschide cluburi de programare și robotică gratuite pentru copiii din comunitate. Li se pun la dispoziție resurele educaționale și, în funcție de nevoi, dotări de tehnologie pentru buna desfășurare a cursurilor și activităților online și offline.Echipa de coordonatori tehnici CODE Kids livrează conținutul cursurilor, astfel încât coordonatorul local de club nu trebuie să aibă neapărat profil tehnic, ci îndeplinește rolul de gazdă a clubului și conector în comunitatea pe care o reprezintă. 

Cursurile sunt gândite pentru a le oferi copiilor noțiuni actuale de coding și acces la tehnologie modernă (drone, imprimate 3D etc,) și, în același timp, să le stârnească interesul și să le antreneze creativitatea. Componenta de gamificare este de asemenea foarte importantă în CODE Kids cluburile participă la competiții, tabere, schimburi de experiență, care culminează cu Târgurile de Știință. 

Înscrierea în CODE Kids se face foarte simplu și durează doar câteva minute, trebuie doar să completați următorul formular online: https://forms.gle/sbBFaKy2BAAEhVoL8. Deși nu se face o selecție propriu-zisă și este suficient să vă arătați interesul de a deschide un club de programare și robotică în comunitatea dvs. prin completarea acestui formular, numărul de cluburi pe care Fundația Progress le poate înființa este limitat, așadar vă recomandăm să vă înscrieți cât mai curând. Cursurile vor începe în luna martie, iar, până atunci, cei doritori vor fi ajutați să se pregătească de deschidere. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *