Prezentare & demonstrații tehnologice SHIFT in cadrul Conferinței Naționale ANBPR “Informație. Inovație. Inspirație: construirea conexiunilor”, 29-31 mai 2024, Târgu Mureș


Într-un eveniment de amploare desfășurat la Târgu Mureș, peste 100 de bibliotecari, parteneri și colaboratori din diverse colțuri ale țării s-au reunit pentru a împărtăși experiențe și a explora cele mai recente trenduri în domeniul biblioteconomiei. Evenimentul a pus accentul pe aspecte cruciale ale misiunii bibliotecilor moderne, inovații în servicii, proiecte durabile și practici exemplare pentru bibliotecile viitorului.

Ioana Crihana, Directorul Executiv al Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), a susținut prezentarea cu titlul ANBPR – promotor de proiecte sustenabile. GREEN – NEDLib – UP-SKILL – SHIFT – bune practici pentru bibliotecile viitorului”, referindu-se în special la cele mai recente inițiative de proiect din portofoliul ANBPR, printre care proiectele GREEN, NEDLib, UP-SKILL și SHIFT, concentrate pe sustenabilitate și inovare în biblioteci. Principalul punct de interes al prezentării l-au reprezentat demonstrațiile tehnologice SHIFT, care au pus în lumină rolul cheie al tehnologiilor moderne în sprijinirea accesului persoanelor cu nevoi speciale, cu accent pe persoanele cu deficiențele de vedere și auz.

Participanții au fost încurajați să exploreze demonstrațiile tehnologice prezentate în detaliu și să identifice potențialele obstacole pe care le-ar putea întâmpina în utilizarea acestor tehnologii. Această prezentare a vizat creșterea impactului acestor soluții tehnologice SHIFT în mediul bibliotecar, cât și maximizarea accesului la patrimoniul cultural al bibliotecilor și muzeelor pentru toți utilizatorii, inclusiv pentru persoanele aparținând grupurilor vulnerabile.

Prezentarea a fost întâmpinată cu entuziasm, generând discuții intense și clarificări pe parcursul sesiunilor de networking și consolidând astfel colaborarea și schimbul de idei între reprezentanții SHIFT prezenți la eveniment și profesioniștii din domeniul bibliotecilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *