Schimburi culturale Norvegia-România


Cu ocazia deplasării în capitala Norvegiei, Oslo, am avut deosebita plăcere să intrăm în contact cu diferiți reprezentanți ai instituțiilor de cultură. Programul de lucru a însemnat deplasări, împreună cu partenerul norvegian din priectul Agora Culturală @ Biblioteca Ta, la Biblioteca Națională a Norvegiei, Biblioteca Publică Oslo (Deichmanske Bibliotek) și Multilingual Library, Consiliul Artelor și Direcția pentru Patrimoniu Cultural (etc).

Deși, potrivit prejudecăților pe care inconștient le purtăm cu noi zi de zi, ne așteptam ca nordicii să fie persoane distante, am avut plăcuta surpriză să întâlnim persoane deosebit de calde, dornice să asculte cât mai multe povești frumoase despre România, români și minorități etnice, surprinse prin intermediul poveștilor digitale produse în cadrul proiectului “Agora Culturală @ Biblioteca Ta”.

A fost o adevărată revelație să decoperim că norvegienii apreciază creativitatea și lucrul bine făcut și nu au preconcepții în ce privește naționalitatea celor cu care relaționează. Am petrecut multe ore agreabile, discutând despre idei de proiecte, despre metodologii de lucru în domeniul cultural și, mai ales, despre posibile oportunități de partneriate în atragerea de noi finanțări.

Am plecat spre București cu convingerea că am câștigat noi prieteni și parteneri de cursă lungă și nu vom ezita să revenim la Oslo, de data aceasta cu proiecte de o mai mare anvergură, într-o formulă extinsă de parteneri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *