Simboluri și repere ale culturii norvegiene


Încă de la intrarea în Oslo, am remarcat respectul deosebit pe care norvegienii îl au față de natură. Acest respect, împreună cu grija pentru semeni, s-a făcut simțit pe toată durata șederii în capitala Norvegiei.

Deși programul întâlnirilor a fost foarte încărcat, am reușit să ne facem timp să vizităm unul dintre locurile care va rămâne mereu emblematic în istoria Norvegiei și va stârni emoție pentru iubitorii sporturilor de iarnă, Parcul Holmenkollen.

Acesta este locul unde se află una dintre cele mai moderne trambuline pentru sărituri cu schiurile. Tot în parcul Holmenkollen pot fi găsite pârtiile de schi fond, împreună cu baza sportivă pentru tras la țintă în competiția de biatlon.

Pentru norvegieni parcul Holmenkollen reprezintă locul în care sportivi precum biatlonistul Ole Einar Bjørndalen, fondiștii Martin Johnsrud Sundby, Petter Northug și Marit Bjoergen au scris istorie și au dus Norvegia în topul țărilor cu cele mai bune performanțe sportive la sporturile de iarnă.

Un alt loc cu care capitala Norvegiei se mândrește, și pe care am avut plăcerea să îl vizităm, este parcul Vigeland, unde artistul norvegian Gustav Vigeland a transpus etapele vieții în 192 de sculpturi în granit, bronz şi fier.

Dragostea norvegienilor pentru sport se face remarcată în special prin numărul mare de persoane care desfășoară activități sportive pe străzile orașului, în parcul Holmenkollen, dar și în parcul Vigeland.

Această intrare a fost publicată în știri . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *