Școala de Radio: Minoritățile în direct – ediția 2016


În perioada 14-17.10.2016, la București, se va desfăşura a II-a ediție a „ȘCOLII DE RADIO: MINORITĂȚILE ÎN DIRECT”, un proiect organizat de Asociația „Rețeaua de Cultură” şi finanțat de către Departamentul pentru Relații Interetnice.

„ȘCOALA DE RADIO: MINORITĂȚILE ÎN DIRECT” vizează organizarea de ateliere de lucru în vederea formării de echipe de tineri jurnaliști şi inițierea lor în tehnica realizării de emisiuni radio, de la formularea ideii, până la structurarea informației, documentarea pe teren, conceperea textului, prelucrarea tehnică și difuzarea pe frecvențele radio. 100 de tineri minoritari din România vor fi instruiți în arta și tehnica conceperii, realizării și lansării în eter a programei de radio pentru şi despre acest segment de populaţie.

 Participanți la proiect sunt tineri albanezi, armeni, bulgani, cehi, croați, evrei, germani, greci, italieni, macedoneni, maghiari, polonezi, romi, ruși lipoveni, ruteni, sârbi, slovaci, tătari, turci, ucraineni și români cu deschidere spre activități din sfera mass-media și vor avea ocazia să viziteze studiourile de emisie și cabinele de montaj ale diferitelor posturi de radio bucureștene, precum și platourile și studiourile Televiziunii Române. Vor avea ocazia să se întâlnească și să discute cu jurnaliști, redactori, producători, regizori și traineri cu o vastă experiență.

Cunoașterea și punerea în valoare a tradițiilor specifice ale minorităților naționale va încuraja tinerii să se implice mai activ în viața comunității. Tinerii vor fi promotorii identităţii culturale, combinând noile tehnologii şi orientări mass-media cu valorile jurnalistice consacrate.

Organizator: Asociația „Rețeaua de Cultură”

Finanțator: Departamentul pentru Relații Interetnice

Parteneri: TVR, Radio România Iași, Kiss FM, Magic FM, Rock FM, Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, Centrul Rus de Știință și Cultură a Agenției Federale Rossotrudnicestvo, Departamentul Mass-Media al Partidei Romilor, Centrul Comunitar Evreiesc București, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universităţii din Bucureşti, Asociația Profesorilor de Limbă și Literatură Rusă din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *