Școala pentru Democrație – ediția 2020


Școala pentru Democrație este un program al Asociației Expert Forum care își propune să creeze un mediu inovator de învățare pentru profesorii care doresc să descopere instrumente alternative și eficiente de educare și implicare activă a tinerilor.

Organizatorii vor selecta un număr de 18 profesori care predau în școli gimnaziale sau licee din județele Ilfov, Dâmbovița, Prahova, Ialomița, Giurgiu, Călărași, Teleorman și Municipiul București. Nu este relevantă materia predată, cât interesul pentru implicare civică.

Organizatorii vor acoperi costurile pentru participarea profesorilor din afara Bucureștiului, însemnând cazare, masă și transport, iar pe perioada zilelor de training asigurăm mesele și costurile pentru transportul local pentru toți participanții.

În cele cinci zile de activități non-formale și întâlniri cu experți organizatorii vor aborda prin instrumente alternative de învățare concepte legate de democrație, stat de drept și cetățenie activă. Se vor folosi metode foarte diverse, de la dezbateri, proiecții de film urmate de discuții, tururi ghidate, simulări și jocuri de rol etc. După participarea la seminar, organizatorii vor sprijini elaborarea și implementarea unor proiecte civice cu implicarea tinerilor în comunitățile de unde provin participanții.

Mai multe detalii la aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *