Scrisoare deschisă adresată Ministerului Educației și Cercetării


Urmare a vehiculării în spațiul public a unor informații cu privire la posibilitatea, total inadecvată și contraproductivă, a închiderii bibliotecilor școlare, Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) își exprimă solidaritatea cu colegii din bibliotecile școlare în acțiunea lor de menținere a activității și funcționării bibliotecilor școlare, chiar și, sau mai ales, în condițiile pandemiei COVID-19.

Indiferent de restricțiile și limitările bugetare impuse de criza sanitară actuală, perspectiva eliminării structurii info-documentare de tip bibliotecă școlară ar reprezenta o măsură de blocare a procesului educațional, prin faptul că elevii nu ar mai avea acces la resurse de informare extrem de utile pentru studiu.

Biblioteca școlară este un spațiu de învățare fizic și digital unde cititul, investigarea, cercetarea, gândirea, imaginația și creativitatea sunt esențiale pentru călătoria elevilor de la informație la cunoaștere, către dezvoltarea lor personală, socială și culturală (Ghidul IFLA pentru biblioteci școlare – International Federation of Library Associations and Institutions. 2015. IFLA School Library Guidelines).

Scrisoarea deschisă integrală este disponibilă aici.

3 thoughts on “Scrisoare deschisă adresată Ministerului Educației și Cercetării

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *