Search Central Day – premieră Google la București


Miercuri, 4 aprilie 2024, ANBPR a fost reprezentată la evenimentul Search Central Day, organizat de Google. Acest eveniment de marcă, desfășurat în premieră la București, a constituit un forum de discuții ofertant pentru înțelegerea celor mai recente tendințe și instrumente digitale din portofoliul Google, cu un accent deosebit pe instrumente avansate de căutare și combaterea fake news în contextul apropiatelor alegeri programate în acest an.

Search Central Day a constituit un prilej inedit de întâlnire dintre experți din domeniul digital, jurnaliști, reprezentanți ai instituțiilor publice, și factori de decizie implicați în acest domeniu. Evenimentul a servit drept platformă de discuție și explorare a strategiilor inovatoare și resurselor disponibile, cu scopul de a maximiza vizibilitatea online a instituțiilor și organizațiilor.

Una dintre temele centrale ale evenimentului a constat în dezbaterea subiectului privind combaterea fake news și protejarea integrității alegerilor. În acest sens, accentul a fost pus pe contracararea dezinformării și promovarea surselor de informații credibile, verificate și de încredere, subliniind importanța transparenței și a unei dezbateri publice informate în procesul democratic. Prezentările și dezbaterile din cadrul evenimentului Search Central Day de la București au relevat faptul că  Google face pași esențiali pentru asigurarea unui mediu online sigur și ferit de pericolele dezinformării.

Evenimentul Search Central Day a demonstrat totodată angajamentul comun al Google și al actorilor interesați din domeniu în susținerea democrației și a valorilor fundamentale ale unei societăți informate și participative, demonstrând astfel congruența de abordare dintre sectorul public și industria tehnologică în promovarea unui climat digital etic și responsabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *