ANBPR: Bibliotecarii publici – facilitatori de servicii pentru comunitate


ANBPR anunță organizarea celei de-a XXVI-a Conferinţe Naţionale a ANBPR, cu tema „Bibliotecarii publici – facilitatori de servicii pentru comunitate”. Evenimentul va avea loc în perioada 28-29 octombrie 2015, la Centrul de Pregătire Profesională a Personalului din Industrie – CPPI, Bușteni, județul Prahova.

„Ca de fiecare dată, ne așteptăm ca această reuniune profesională, dedicată împărtășirii de proiecte și idei inovative, să aducă un plus de valoare activității și proiectelor initiate de bibliotecile publice din rețeaua ANBPR. Prin aducerea la rampă a exemplelor de succes din bibliotecile active, întreaga comunitate va beneficia de o creștere consistentă  a calității și diversității serviciilor. Conferința de la Bușteni reprezintă, din acest punct de vedere, o oportunitate de evaluare a stării bibliotecilor, dar și de planificare a unor strategii de modernizare a ofertei acestora, din perspectiva serviciilor pentru comunitate”, a declarat Președintele ANBPR, Dragoș-Adrian Neagu.

Prin intermediul activităților propuse și al proiectelor pe care le derulează, ANBPR încurajează implicarea bibliotecarilor în dezvoltarea și reformarea serviciilor pentru diferite categorii de utilizatori. Odată cu desfășurarea acestui eveniment, bibliotecarii din întreaga țară au oportunitatea de a-și sincroniza activitatea de zi cu zi cu progresul tehnologic și cu tendintele in domeniu ale celor mai redutabile instituții de biblioteca din Europa și din lume. La eveniment sunt așteptați peste 100 de bibliotecari, parteneri, colaboratori, dar și reprezentanți ai mediului de business și ONG, precum și oficialități locale.

„Cu ocazia celei de-a XXVI-a Conferințe Naționale a ANBPR, ne propunem să facem încă un pas înspre modernizarea de fond a ofertei bibliotecilor. Ne dorim, mai mult ca oricând, ca bibliotecarii publici să devină principalii mediatori între comunitate și cunoaștere. Încurajând colaborarea tot mai strânsă dintre bibliotecari și utilizatori, sperăm să aducem bibliotecile românești mai aproape de modelele europene, atât ca utilitate, cât și ca performanțe. Participanții sunt invitați să prezinte în cadrul Conferinței exemple de servicii inovative și să împărtășească idei de proiecte de succes, contribuind astfel la multiplicarea experiențelor profesionale inspiraționale în rândul membrilor Asociației”, a afirmat Ioana Crihană, Director Executiv al ANBPR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *