Zece ani de promovare a nonviolenței în școli


În anul 2014 se împlinesc 10 ani de când în Mediaș sunt organizate la Biblioteca  Municipală „St.L. Roth” campanii, mese rotunde, seminarii, concursuri cu prilejul Zilei Mondiale a Nonviolenței în școli. Ziua de 30 ianuarie comemorează în școlile din întreaga lume moartea lui Mahatma Gandhi, un promotor al nonviolenței care a promovat ideea de educare în armonie, pace, respect, solidaritate între oameni. Pentru a întări mesajul acestei personalități mari indiene care spunea că „violenţa este arma celor slabi”, împreună cu voluntarii și reprezentanții Consiliului Local al Tinerilor vom desfășura o serie de acțiuni, atât în liceele din Mediaș, cât și la Bibliotecă.

„Încă de la primele ore ale dimineții, elevii vor împărți colegilor, însemnul campaniei din acest an și îl vor prinde la reverul hainei, pentru a arăta tuturor că ei militează pentru pace și nonviolență în Școală. Fotografiile care vor susține campania, vor fi postate pe pagina de Facebook a Bibliotecii. Utilizatorii care împrumută cărți în zilele de 30 și 31 ianuarie 2014 vor avea posibilitatea să aleagă din cutiile amplasate în cele două secții ale instituției, bilețele cu citate celebre despre nonviolență și să primească recenzia cărții „În mare sunt crocodili”, scrisă de autorul italian Fabio Geda”, comunică Lucian Teodor Costea, directorul Direcției Municipale pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret.

În ziua de 31 ianuarie vor fi organizate două întâlniri: prima va avea loc la ora 11.00, cu cei mai mici invitați de la Grădinița nr. 12 și a doua, cu reprezentanți ai Bisericii, ai autorității publice locale, ai unităților de învățământ și ai mass media, începând cu ora 12.00.

Programul va fi următorul :

  • ora 11.00 – Expoziție de desene și prezentare de jocuri, pentru a preveni violența la o vârstă cât mai fragedă
  • ora 12.00 – Masă rotundă cu tema „Prevenirea violenței în școli”
  • ora 12.30 – Prezentarea broșurii și a Proiectului PINK ENTER, împreună cu mesajul „Întinde-mi mâna, nu lovi! Sănătate, armonie, pace!”
  • Expoziție de desene cu tema: „Tinerii se exprimă prin artă”

Acest eveniment este susținut de Direcția Municipală pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret, ANBPR, Consiliul Local al Tinerilor și este organizat la Biblioteca Municipală „St.L. Roth”, în Departamentul CIP – Biblionet.

Antonela Sofia Barbu

coordonator CIP – Biblionet

Biblioteca Municipala “St.L. Roth” Mediaș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *